Care sunt caracteristicile unui set damă satin?

În funcție de ce criterii îți alegi perechea de pijamale? Să fie după culoare, material sau alte preferințe personale? Astăzi îți vor fi prezentate câteva caracteristici ale unui set damă satin. În cazul în care te gândeai să îți cumperi o nouă pijama, acest articol te va ajuta să iei o decizie. Cine știe, poate fi chiar o pijama satinată!

Pijamale satinate: ce proprietăți au acestea?

Satinul nu este un material de sine stătător. Acesta este o textură cu anumite proprietăți care o diferențiază de alte materiale precum bumbacul. Față de bumbac, satinul nu provoacă disconfort pielii și este ideală pentru persoanele cu piele sensibilă. De asemenea, satinul este un material lucios și elegant.

Satinul este făcut din anumite fibre care îi oferă pielii o atingere delicată și moale. În timp ce alte tipuri de materiale se freacă intensiv de piele, satinul nu o face. Din acest motiv, atunci când pielea este atinsă de satin, este întâlnită cu o atingere delicată.

Alte caracteristici importante ale unei pijamale satinate/ținute din satin sunt următoarele:

 1. apa este absorbită, în cazul de față transpirația produsă;
 2. pielea este hidratată și nu este lăsată uscată;
 3. pielea este lăsată să respire;
 4. temperatura corpului se reglează.

Așadar, de ce ar trebui să optezi și tu pentru piese vestimentare din satin?

Ajută satinul să rețină transpirația produsă de corp?

Satinul este făcut din fibre de proteină. Ce înseamnă aceasta? Aceasta înseamnă că nu este un material natural, ci este fabricat. În comparație cu alte materiale fabricate, satinul este net superior din diferite motive. În primul rând, absoarbe orice fel de lichid care intră în contact cu pielea.

Lichidul respectiv este, în cazul hainelor, transpirația. Indiferent dacă porți pijamale satinate sau alte haine satinate, pielea transpiră, în special vara. Datorită proprietății de absorbție, satinul absoarbe transpirația și o elimină, lăsând pielea răcorită.

În timpul nopții, procesul este similar. Multe persoane au dificultăți în a adormi din cauză că transpiră. O pijama satinată este un mod bun de a combate această problemă. Poți încerca aceste pijamale și să decizi dacă este adevărat sau nu.

Piele îți este uscată dacă porți haine din satin?

O altă caracteristică a ținutelor din satin este că nu lasă pielea să fie uscată. Deși absoarbe transpirația produsă de corp, satinul lasă pielii o cantitate de apă. Această cantitate de apă este îndeajuns pentru a menține pielea hidratată și să îi ofere un aspect sănătos.

Printre altele, satinul mai protejează pielea și de:

 • infecții sau alte boli ale pielii – este ideală pentru persoanele care au probleme de sănătate;
 • frecții;
 • temperaturi prea scăzute sau prea ridicate.

De asemenea, pijamalele satinate pot fi purtate în orice anotimp. Indiferent că este vară sau iarnă, aceste haine sunt ideale. În timpul verii, pielea este protejată de transpirație. Satinul absoarbe transpirația și o elimină, lăsând pielea netedă și oferindu-i un aspect sănătos.

Pe timpul iernii, pielea nu este afectată de către anotimpul rece. Satinul are o funcție reglatoare, astfel încât pielea nu este afectată de către frig și o menține caldă.

Pielii îi este permis să respire

Multe haine sunt uneori prea sufocante sau prea largi, astfel încât vântul suflă prin ele. Persoanele care le poartă au parte și de disconfort, dar și de o senzație că ceva lipsește. Cu o pijama sau ținută de satin, aceste lucru nu se întâmplă.

Satinul permite pielii să respire. Această caracteristică a sa este importantă în mod special pentru sănătatea pielii. Aceasta trebuie lăsată să respire și să nu fie sufocată de haine prea strâmte. Ținutele din satin sunt ideale la acest capitol, și toată lumea ar trebui să le acorde o șansă.

De reținut despre hainele din satin sunt următoarele:

 1. Satinul lasă pielea să respire
 2. Satinul este ideal pentru persoanele cu o piele sensibilă.
 3. Satinul absoarbe transpirația și nu produse disconfort.
 4. Hainele din satin pot fi purtate în orice anotimp al anului.

Magazinul perfect pentru achiziția pijamalelor din satin: La Nuit

Te întrebi de unde poți cumpăra și tu haine din satin? Locul perfect pentru tine este magazinul La Nuit. Acest magazin cu sediul în Câmpina prezintă compleuri de damă satinate de o calitate excepțională. Ia-ți și tu un compleu satinat de la magazinul La Nuit și bucură-te de proprietățile satinului.

Comments are closed.